Today Current Affairs | 03 July 2020
Share

1.World Sports Journalists Day is observed every year on ________.

A- 01 July 

B- 02 July 

C- 03 July 

D- 04 July 

Ans-   B

2. In Which State/UT “Planting saplings, save the Campaign will be Started ?

A- Uttarakhand 

B- Uttar Pradesh 

C- Chandigarh 

D- Delhi 

Ans-   D

3. Which of the following cities has become the first city to place a separate Yellow dustbin for the corona residual?

A- Aurangabad 

B- Thane

C- Ghaziabad

D- Indore 

Ans-   D

4. THE chief Minister of Which State inaugurated the e-library ?

A- Tripura 

B- Meghalay 

C- Uttarakhand 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    C

5. Which of the following state has announced a monthly Rs 3,000 stipend for lawyers to overcome financial difficulties?

A- Karnataka 

B- Tamil Nadu 

C- Telangana 

D- Jharkhand 

Ans-    B

6. Which of the following states/UT has inaugurated India’s Plasma Bank for the treatment of Covid-19 patients?

A- Delhi 

B- Punjab 

C- Uttar Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-    D

7. In Which State was Asia’s first Continuous Galvanized Rebar production facility Center inaugurated ?

A- Punjab 

B- Uttar Pradesh 

C- Andhra Pradesh 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    A

8. Fitch Ratings has cut India’s growth forecast for 2021-22 fiscal to ________

A- 8.6%

B- 8%

C- 7.6%

D- 7.1%

Ans-    B

9. Recently, Saroj Khan passed away. She was a famous _________.

A- Singer 

B- Politician 

C- Choreographer 

D- Journalist 

Ans-    C

10. Who among the following released a book titled “Future of Higher Education- Nine Mega Trends”?

A- Ram Nath Kovind 

B- Pranab Mukherjee 

C- M Venkaiah Naidu 

D- Amit Shah

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *