Today Current Affairs !! 03 February 2020
Share

1. Who has been appointed as the New CEO of IBM ?

A- Surjet Singh

B- Arvind Krishna

C- Sayta Nadela

D- None of These

Ans-  B

2. Who has become the First Deaf to Cross the Atlantic Ocean ?

A- Mo Brain

B- Jyoti Amge

C- Khangendra Thapa

D- None of These

Ans-  A

3. Who has become the First Indian Women to Join a Foreign Football Club ?

A- Rakesh Yadav

B- Payal Jangid

C- Lili Kumari

D- Bala Devi

Ans-  D

4. Which District topped the list of ‘Ambitious’ District Report Released By NITI Aayog ?

A- Chandoli

B- Bhagalpur

C- Jharia

D- Lunglei

Ans-   A

5. Who will be awarded With PEN Guari Lankesh Samman of 2019-2020 ?

A- Yusuf Jameel

B- Vasdev Mohi

C- Vikrant Singh

D- Rakesh Kumar

Ans-   A

6. Who has been appointed as India’s High Commissioner to Canada ?

A- RR Bhatnagar

B- Scott Morison

C- Rajesh Kumar

D- Ajay Bisari

Ans-   D

7. Who has been announced to Honour With Kalpana Chawla Excellence Award ?

A- Jeena Akar

B- Dilraj Preet Kaur

C- Rani Rampal

D- Taranjit Singh Sidhu

Ans-   B

8. What will be the India’s GDP in 2019-2020, According to the Latest Economic Survey ?

A-  6.5 %

B- 6 %

C- 5.0 %

D- 5.5 %

Ans-   C

9. Who has been appointed as the Executive director of Monetary Policy Committee by RBI ?

A- Viral Acharya

B- Shakti Kant Das

C- Michael D Patra

D- Janak Raj

Ans-   D

10. According to UNDP’s Report, Which Indian State topped in Achieving Sustainable Development Goals ?

A- Kerala

B- Telangana

C- Odisha

D- Haryana

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *