Today Current Affairs || 03 April 2020
Share

1.As of 03 April 2020, Global Coronavirus Cases have surpassed ________.

A- 0.5 Million 

B- 1 Million 

C- 2 Million 

D- 3 Million 

Ans-    B

2. Which State started the Navratnalu Pedalandariki llu Scheme ?

A- West Bengal 

B- Kerala 

C- Andhra Pradesh 

D- Tamil Nadu 

Ans-    C

3. Recently, Bob Weighton has been confirmed as the world’s oldest man living at 112. He is from _______

A- UK

B- USA

C- China 

D- Japan 

Ans-    A

4. Where will the UN COP- 26 Climate Change Summit be held in 2021 ?

A- Glasgow

B- New Delhi 

C- Beijing 

D- Barcelona 

Ans-    A

5. To assess people on COVID-19, the Government of India has launched a mobile app named as _________.

A- Swasth

B- Sajeev

C- AarogyaMantra

D- AarogyaSetu

Ans-    D

6. Indian Railways Chittaranjan Locomotive Works has created a world record in producing the highest number of locos. Chittaranjan Locomotive Works is in ________.

A- Telangana 

B- Odisha 

C- West Bengal 

D- Assam 

Ans-    C

7. In Which State has the Radio School been Started ?

A- Uttar Pradesh 

B- Odisha 

C- Andhra Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

8. Which of the following has designed and developed its own low cost handheld IR based temperature sensor that is priced under Rs 1000 ?

A- Naval Dockyard Mumbai 

B- INS Vikrant

C- Air Force Station Ambala

D- None of These 

Ans-    A

9. Which Mission did NASA announce for the study of the sun ?

A- Artemis

B- SUNRISE

C- SUNSHINE 

D- PERSEVERANCE 

Ans-    B

10. Who among the following has become the first Judge to take oath under the Indian Constitution as a permanent Judge of the common High Court of Jammu & Kashmir and Ladakh ?

A- Manoj Suri 

B- Rohit Dhankar

C- Rajnesh Oswal

D- Ajeet Shrivastav 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *