Today Current Affairs || 02 May 2020
Share

1.World Tuna Day is observed every year on ________.

A- 29 April 

B- 30 April 

C- 01 May

D- 02 May

Ans-    D

2. Which State has become the most employable state under MNREGA ?

A- Chhatisgarh 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Rajasthan 

Ans-    A

3. Along with Gujarat, Which of the following state observes its statehood day on 01 May?

A- Odisha 

B- Telangana 

C- Assam 

D- Maharashtra 

Ans-    D

4. Which State’s black rice has received GI tag ?

A- Tamil Nadu 

B- Manipur 

C- Uttar Pradesh 

D- Punjab 

Ans-    B

5. Recently, the Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) has launched ________  App to connect farmers to the supply chain, transportation management System.

A- Unnati

B- Farm Produce 

C- Kisan Sabha 

D- Sugam

Ans-   C

6. Recently, Which of the following states/UT has been connected with the National Cluster under the One Nation, One Ration Card plan?

A- 25

B- 37

C- 49

D- 80

Ans-    C

7. Who has awarded the ‘Order of Rising Sun’ of Japan?

A- Thangjam Dhabali Singh

B- Geeta Sen

C- Manoj Das

D- Dilraj Preet Kaur

Ans-    A

8. Recently, saffron from _______ got a Geographical Indication (GI) tag?

A- Sikkim 

B- Himachal Pradesh 

C- Jammu and Kashmir 

D- Uttarakhand 

Ans-    C

9. Which of the following country became the first state in the country to provide free and cashless insurance premium to people of the state?

A- Jharkhand 

B- Odisha 

C- Uttar Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-    D

10. Which of the following country has recently restricted the use of saliva, sweat to shine a ball under COVID-19 guidelines?

A- India 

B- Australia 

C- New Zealand 

D- South Africa 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *