Today Current Affairs | 02 June 2020
Share

1.Recently, Nikol Pashinyan had tested positive for the novel coronavirus. He is the Prime Minister of _______.

A- Armenia 

B- Ukraine 

C- Belarus 

D- Croatia 

Ans-   A

2. Who Company has launched a new Application called “Sodar” to help people keep Distance ?

A- Facebook 

B- Infosys 

C- TCS

D- Google 

Ans-   D

3. Recently, Government has set a target to provide Kisan Credit Cards to ________ dairy farmers.

A- 1.0 Crore 

B- 1.5 Crore 

C- 2.0 Crore 

D- 2.5 Crore 

Ans-    B

4. Which Private Company to send astronauts to space became 

A- Blue Origin 

B- Virgin Galactic 

C- Space X

D- Astra 

Ans-    C

5. Recently, the centre has approved 175 crore rupees for implementation of Jal jeevan mission in _______.

A- Himachal Pradesh 

B- Odisha 

C- Meghalay 

D- Chhattisgarh 

Ans-    C

6. PM SVANIDHI scheme is related to ________.

A- Street Vendors 

B- Dairy Farming 

C- Cotton Cultivators 

D- Aquaculture 

Ans-   A

7. Which State has announced the launch of a free internet service called k-FON ?

A- Karnataka 

B- Kerala 

C- Delhi 

D- Rajasthan 

Ans-    B

8. PM Modi greets people on Telangana State Formation Day. Telangana was formed in the year _______.

A- 2012

B- 2013

C- 2014

D- 2015

Ans-    C

9. Which of the following state governments has launched an online portal ‘Skill Register’ to create a database of migrants?

A- Uttarakhand 

B- Assam 

C- Meghalay 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    D

10. Which of the following agency has downgraded the Government of India’s foreign-currency and local-currency long-term issuer ratings to Baa3 from Baa2?

A- Goldman Sachs

B- Moody’s 

C- Fitch Ratings 

D- Bloomberg 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *