Today Current Affairs | 02 July 2020
Share

1.Recently, The US Federal Communications Commission (FCC) has designated which of the following Chinese companies as national security threats?

A- Huawei Technologies 

B- ZTE Corporation 

C- Haier Corporation 

D- Both A and B 

Ans-    D

2. Which State Government has launched “Skill Connect forum” Portal ?

A- Madhya Pradesh 

B- Odisha 

C- Karnataka 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    C

3. Who among the following launched the first edition of ‘Matsya Sampada’?

A- Giriraj Singh

B- Nityanand Rai

C- Narendra Singh Tomar

D- Thawar Chand Gehlot

Ans-   A

4. Which State Government established the ‘COVID Warrior Club’ ?

A- West Bengal 

B- Delhi 

C- Maharashtra 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    A

5. Which of the following state recently observed ‘Ashadhi Ekadashi’?

A- Uttar Pradesh 

B- Maharashtra 

C- Madhya Pradesh 

D- Bihar 

Ans-    B

6. Who among the following has been appointed as the  first female lieutenant general of Pakistan Army?

A- Sanam Baloch

B- Ayesha Khan

C- Nigar Johar

D- Mehwish Hayat

Ans-    C

7. Which bank has launched e-Kisan Dhan App for farmers ?

A- Bank of Baroda 

B- Yes Bank 

C- Indusland Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    D

8. Who among the following recently took charge as the new chairman of Indian Oil Corporation (IOC)?

A- R.N. Nayak

B- Shrikant Madhav Vaidya

C- Rajeev Sharma 

D- Gurdeep Singh

Ans-   B

9. Who among the following has been appointed as India’s Permanent Representative to the United Nations?

A- Sanchit Jaiswal

B- Akshay Pal

C- Shahshank Tripathi 

D- Indra Mani Pandey 

Ans-    D

10. Who among the following has been named as India’s 21st century Most Valuable Player by Wisden?

A- Ravindra Jadeja

B- MS Dhoni 

C- Suresh Raina

D- Virat Kohli 

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *