Today Current Affairs || 02 April 2020
Share

1.World Autism Awareness Day is observed every year on _________.

A- 31 March 

B- 01 April 

C- 02 April 

D- 30 March 

Ans-    C

2. The book ‘The Death of Jesus’ has been released, who is the Author ?

A- JM Koetji

B- Dharmendra Roy

C- Dr. Kk Khandelwal

D- Savita Chhabra

Ans-    A

3. The National Cadet Corps (NCC) is offered a helping hand to fight against COVID-19 by extending the services of cadets under Exercise _________.

A- Desh

B- Yogdan

C- Karmath

D- Shakti 

Ans-    B

4. In Which State has launched ‘Active Case Finding Campaign’ to detect infected people ?

A- West Bengal 

B- Hyderabad 

C- Punjab 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    D

5. Which of the following state/UT Chief Minister has announced one crore rupees for the families of healthcare personnel if they lose their lives while dealing with COVID-19 cases ?

A- Uttar Pradesh 

B- Maharashtra 

C- Delhi 

D- Rajasthan 

Ans-    C

6. According to a new notification, the date for renewal of health and motor insurance policies has been extended to __________.

A- 21 April 

B- 01 May

C- 11 May

D- 15 April 

Ans-    A

7. In Which State ‘Modi Kitchen’ initiative was launched ?

A- Odisha 

B- Tamil Nadu 

C- New Delhi 

D- Arunachal Pradesh 

Ans-    B

8. Who among the following has been named as the Managing Director of Sundaram Home Finance ?

A- Ajay  Soni

B- Ajeet Pal

C- Mohit Prajapati

D- D Lakshminarayanan

Ans-    D

9. Which State Government has launched a Mobile app called ‘Corona Watch’ ?

A- Odisha 

B- Mumbai 

C- Karnataka 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    C

10. Which of the following country will host Asian Youth Games in 2021 ?

A- India 

B- China 

C- Bangladesh 

D- Indonesia 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *