Today Current Affairs | 01 June 2020
Share

1.World Milk Day is observed every year on _______.

A- 29 May

B- 01 June

C- 30 May

D- 31 May

Ans-    B

2. Which Country was the largest source of FDI in India during 2019-20 financial Year ?

A- Singapore 

B- Switzerland 

C- Britain 

D- Sweden 

Ans-    A

3. Which of the following companies became the first private company to put a human into space orbit?

A- Astra

B- OneSpace

C- SpaceX

D- AirLaunch

Ans-    C

4. Which is the last G7 Nation to join the G7 AI group ?

A- Russia 

B- China 

C- France 

D- America 

Ans-    D

5. In his recent episode of Mann Ki Baat, Prime Minister Modi announced a video blogging contest named as ________.

A- Yoga: Part of My Life

B- My Life My Yoga

C- Yoga, Road to healthy life

D- Aarogyam

Ans-   B

6. Which of the following became the first state to prepare one lakh beds for COVID-19 patients?

A- Uttar Pradesh 

B- Maharashtra 

C- Rajasthan 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

7. Which Country’s survey team has become the First team to reach the top of Everest this year ?

A- South Africa 

B- China 

C- India 

D- Russia 

Ans-    B

8. Who among the following has been appointed as the Chief Executive Officer of Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)?

A- Maneesh Pal

B- Komal Singhal

C- Arun Singhal

D- Sachin Jaiswal 

Ans-    C

9. Recently, Wajid Khan passed away. He was a/an ________.

A- Journalist 

B- Music Composer 

C- Doctor 

D- Politician 

Ans-    B

10. Zardalu Mango is grown in _________.

A- West Bengal 

B- Uttarakhand 

C- Uttar Pradesh 

D- Bihar 

Ans-    D

Buy Current Affairs Visit Our Website :-  Click Here

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *