Today Current Affairs | 01 July 2020
Share

1.National Chartered Accountants Day is observed every year on ________.

A- 29 June

B- 30 June

C- 01 July 

D- 02 July 

Ans-    C

2. Which State Started the Worlds largest plasma therapy testing program ‘PLATINA’ ?

A- Gujarat 

B- Delhi 

C- Madhya Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-   D

3. According to a recent survey conducted by United States-based news agency Associated Press (AP), Which of the following country is taking draconian measures to slash birth rates among Uighurs and other minorities?

A- North Korea 

B- China 

C- Japan 

D- Syria 

Ans-    B

4. PM Garib klayan Anna Yojana has been extended to Which Month ?

A- September 

B- October 

C- November 

D- December 

Ans-    C

5. Ladakh pays homage to Chhewang Rinchen on his 23rd Death Anniversary. Rinchen was a/an _______.

A- Army Officer 

B- Scientist 

C- Teacher 

D- Social Worker 

Ans-    A

6. Which of the following state government has launched ‘Har Ghar Jal’ as a part of the ”Jal Jeevan Mission” started by Prime Minister Narendra Modi?

A- Rajasthan 

B- Uttar Pradesh 

C- Himachal Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    B

7. Former footballer Mario Gomez has announced his retirement, which Country is he from ?

A- Spain 

B- USA

C- Brazil 

D- Germany 

Ans-    D

8. Which of the following institutes has launched India’s first online BSc degree in programming and data science?

A- IIT Madras 

B- IIT Delhi 

C- IIT Bombay 

D- IIT Kanpur 

Ans-   A

9. Which of the following application has won two awards at the Global Leadership Summit and Festival of AI and Emerging Technology, CogX 2020?

A- Aarogya Setu

B- COVA Punjab

C- MyGov Corona Helpdesk

D- COVIDSafe App

Ans-    C

10. On demand delivery platform Swiggy has launched its own digital wallet ‘Swiggy Money’ in partnership with _________.

A- Axis Bank 

B- ICICI Bank 

C- Yes Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *