Current Affairs ! Today Current Affairs ! 23 August 2019
Share

1. Who among the Following has been appointed as the Home Secretary ?

     A- Ajay Singh     B- Ajay Kumar Bhalla

     C- Rahul Joshi    D- Ranjeet Nagpal

Ans- Option- B

2. Akshay Kumar Ranked ____ on Forbes highest Paid Actors List of 2019 ?

     A- 1st      B- 2nd

     C- 3rd      D- 4th

Ans- Option- D

3. Which of the Following Country is not a Part of the Amazon Forest ?

    A- Brazil     B- Bolivia 

    C- Peru        D- Libya 

Ans- Option- D

4. HRD Minister Ramesh Pokhriyal launched a Teachers Training Programme titled as ____ ?

    A-  NISHTHA      B- TEJAS

    C- LAKSHYA       D- GURU

Ans- Option- A

5. Who among the Following has been appointed as the new Cabinet Secretary ?

    A- Sanjay Mitra     B- Rajiv Mehrishi 

    C- Rajiv Gauba      D- Ajay Kumar 

Ans- Option- C

6. Who among the Following has launched the State Rooftop Solar Attractiveness Index- SARAL ?

    A- Jitendra Singh     B- R.K. Singh 

    C- Satya Pal Singh    D- Hardeep Singh Puri

Ans- Option- B

7. What is the Name of Russia’s Life-sized robot that has been sent to International Space Station ?

    A- Ravan      B- Austin

    C- Fedor       D- Denon

Ans- Option- C

8. Who among the Following has launched the book “The Diary of Manu Gandhi” ?

    A- Kiren Rijiju        B- Prahlad Singh Patel

    C- Pralhad Joshi     D- R.K. Singh 

Ans- Option- B

9. Who among the Following has been appointed as the new Defence Secretary ?

    A- Ajay Kumar     B- Achal Kumar Jyoti 

    C- Anil Dhasmana   D- Aruna Sundararajan

Ans- Option- A

10. Recently, a Two National Conference on Vermam Science has been Inaugurated at _____ ?

    A- New Delhi     B- Mumbai 

    C- Pune                D- Chennai 

Ans- Option- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *