Current Affairs ! Today Current Affairs ! 21 August 2019
Share

1. Who has been appointed as the President of the Paytm ?

     A- Shashi Singh       B- Tushar Vaidya

     C- Madhur Deora    D- Rakesh Mishra 

Ans- Option- C

2. World Mosquito Day was Observed on ?

    A- August 21     B- August 20

    C- August 19     D- August 18

Ans- Option- B

3. Wipro has signed a pact with Which of the Following Institute for robotics and 5G Space ?

    A- IIT Madras     B- IIM Ahmedabad 

    C- IIT Kanpur     D- IISc Bengaluru 

Ans- Option- D

4. Which State Government has classified Nicotine as “Class A Poison ” ?

    A- Odisha       B- Karnataka 

    C- Bihar          D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- B

5. Who among the Following has been appointed as the CEO of Vodafone Idea ?

    A- Ravinder Takkar    B- Sachin Teja

    C- Amar Nagpal          D- Nirmal Vijay

Ans- Option- A

6. Greenfield Airport/Hollongi Airport is located in Which of the Following Indian State ?

    A- Arunachal Pradesh   B- Tripura 

    C- Jharkhand                    D- Assam

Ans- Option- A

7. Who among the Following won the 2019 South Asian Spelling Bee(SAS Bee) ?

    A- Akash Swami     B- Navneeth Murali

    C- Ajeet Rawat        D- Sanjeet Vyas

Ans- Option- B

8. Which Indian Naval Ship had made a port call at Cadiz, Spain?

    A- INS Kulish     B- INS Karmuk

    C- INS Sujata     D- INS Tarkash

Ans- Option- D

9. Which Country’s credit card company has partnered with NPCI to Issue new Credit Card in India ?

    A- Germany    B- Japan 

    C- France         D- Russia 

Ans- Option- B

10. Niranjan Singh Tasneem who Passed away recently was A famous ____ ?

    A- Singer        B- Politician 

    C- Lawyer      D- Writer 

Ans- Option- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *