Current Affairs ! Today Current Affairs ! 19 August 2019
Share

1. World Photography Day Observed every Year on ___ ?

     A- 16 August    B- 17 August 

     C- 18 August     D- 19 August 

Ans- Option- D

2. Which Country has won the 2019 Victoria Rugby Cup ?

    A- Zambia     B- Uganda

   C- Kenya        D- Zimbabwe 

Ans- Option- B

3. Recently, Five New Species of fish have been discovered in Which of the Following Indian State ?

    A- Manipur     B- Arunachal Pradesh 

    C- Assam         D- Himachal Pradesh 

Ans- Option- B

4. Recently India has launched the Rupay Card in Which Country ?

    A- Bhutan     B- Thailand 

    C- Latvia        D- Estonia 

Ans- Option- A

5. President Ram Nath Kovind inaugurated Bunker Museum in which of the Following City ?

    A- Pune          B- Gandhinagar

    C- Mumbai    D- New Delhi 

Ans- Option- C

6. Which Country celebrated its Independence Day on 17 August ?

    A- Indonesia     B- Netherland 

    C- Sweden         D- Laos

Ans- Option- A

7. Which Country has got its First National Essential Diagnostics List (NEDL) ?

    A- Sweden     B- Norway 

    C- India          D- France 

Ans- Option- C

8. Navroz is a New Year of Which Community ?

    A- Paris      B- Christian 

    C- Jews       D- Muslim 

Ans- Option- A

9. Ranjit Guru who Passed away recently was associated With Which Field ?

    A- Politics     B- Acting

    C- Sports       D- Journalism

Ans- Option- D

10. Which State has Increased the reservation quota for OBCs from 14% to 27% ?

    A- Rajasthan         B- Tamil Nadu 

    C- Chhattisgarh    D- Bihar 

Ans- Option- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *