Current Affairs 31 July 2019
Share

1. Who has won the Tour De France 2019, Cycling Title ?

      A- Geraint Thomas      B- Egan Bernal

      C- Fernando Gaviria   D- Caleb Ewan

Ans- Option- B

2. World Day Against Trafficking in Persons was Observed on ?

     A- July 30    B- July 29

     C- July 28     D- July 27

Ans- Option- A

3. What is the Capital of Mozambique ?

      A- Nairobi      B- Launda

      C- Lusaka       D- Maputo

Ans- Option- D

4. India, Myanmar sign MoU on ____ Co-operation ?

     A- Industry     B- Defence

     C- Business     D- Health 

Ans- Option- C

5. Footballer Patrice Evra who has announced his retirement Played for Which Country ?

     A- Italy     B- France 

     C- Spain    D- Brazil 

Ans- Option- B

6. Which Color is introduced for Women by the Northeast Frontier Railway Zone ?

      A- Pink      B- Purple 

      C- Green    D- Orange 

Ans- Option- A

7. Who among the Following has broke the women’s World record for 400m hurdles ?

      A- Kori Carter      B- Ashley Spencer

      C- Sara Petersen  D- Dalilah Muhammad 

Ans- Option- D

8. How many Tigers are there in India according to the All India Tiger Estimation Report 2018 ?

       A- 1,411      B- 1,765

       C- 2,226       D- 2,967

Ans- Option- D

9. Which State has Canceled the Birth anniversary celebrations of Tipu Sultan ?

         A- Odisha     B- Karnataka 

         C- Kerala      D- Tamil Nadu 

Ans- Option- B

10. Which District of Jammu & Kashmir has launched a helpline “Jeene Do” ?

      A- Udhampur     B- Mirpur

      C- Baramulla      D- Anantnag

Ans- Option- A

11. Indian Navy Ship ___ was Commissioned into the Indian Navy at Visakhapatnam ?

     A- LCU L51       B- LCU L53

     C- LCU L54       D- LCU L56

Ans- Option- D

12. Which Golf Player has won the 2019 US PGA Title ?

       A- Dustin Johnson     B- Troy Merritt 

       C- Collin Morikawa   D- Justin Rose

Ans- Option- C

13. In ICC’s World Test Championship a Total of ___ teams will play Against each other ?

      A-  5        B-  7

      C-  9         D-  11

Ans- Option- C

14. Which State has launched the “Didi Ke Bolo” Campaign on July 29 ?

       A- Rajasthan     B- West Bengal 

       C- Gujarat          D- Madhya Pradesh 

Ans- Option- B

15. Which State has received the Geographical Indication(GI) tag for its Local Version of the Rasgulla ?

     A- Odisha        B- Karnataka 

     C- Rajasthan   D- Bihar 

Ans- Option- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *