Current Affairs 30 July 2019
Share

1. When was the International Tiger Day Observed ?

      A- 26 July      B- 27 July

     C- 28 July      D- 29 July 

Ans- Option- D

2. The fifth International Dharma-Dhamma Conference was held in Which State ?

     A- Gujarat    B- Madhya Pradesh 

     C- Bihar        D- Uttar Pradesh 

Ans- Option- C

3. As per the all India Tiger Estimation Results Which State has the highest Number of Tigers ?

     A- Madhya Pradesh   B- Karnataka 

     C- Uttar Pradesh        D- Uttarakhand 

Ans- Option- A

4. Which of the Following City has received affiliation from BCCI have it’s own Cricket Team ?

     A- Chandigarh    B- Mumbai 

     C- Lucknow         D- Guwahati

Ans- Option- A

5. When TIFF Founded ?

     A- 1983      B- 1985

     C- 1976       D- 1958

Ans- Option- C

6. Number of Dengue cases in Which Country has reached its highest Level in past 18 Years ?

     A- India      B- Bangladesh 

     C- Nepal     D- Pakistan 

Ans- Option- B

7. Which Country hosted the 2019 World Hepatitis Day ?

      A- India          B- US

     C- Pakistan    D- Turkey 

Ans- Option- C

8. Which Year IPS batch does Officer VK Johri belongs to ?

     A- 1984      B- 1995

     C- 1968       D- 1985

Ans- Option- A

9.As per the Govt data, the Average monthly income per Agriculture household from all sources is less than Rs. ___ ?

     A- Rs 5,500     B- Rs 6,500

     C- Rs 5,000     D- Rs 4,500

Ans- Option- B

10. World Hepatitis Day was Observed on ?

      A- 29 July      B- 27 July 

     C- 28 July      D- 26 July 

Ans- Option- C

11. In July 2019, Himalayan Conclave was held at which of the Following Location ?

     A- Shimla     B- Mussoorie

     C- Gangtok   D- Guwahati

Ans- Option- B

12. India- Nepal Logistics Summit was organized in Which City ?

      A- New Delhi     B- Pune

      C- Kathmandu   D- Lalitpur

Ans- Option- C

13. Where was the Saint Petersburg Tiger Summit 2010 held ?

      A- India      B-  US

      C-  UK          D- Russia 

Ans- Option- D

14. Who among the Following has been appointed as the next Director General of Border Security Force ?

     A- VK Johri      B- Vivek Kumar 

     C- Atul Nair     D- Rahul Shankar

Ans- Option- A

15. World Hindu Economic Forum (WHEF) has Launched its ___ Chapter ?

    A- India Chapter     B- Indonesia Chapter 

    C- Nepal Chapter    D- Sri Lanka Chapter 

Ans- Option- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *