Current Affairs 24 July 2019
Share

1. India’s first Govt Wild Bird Rescue Centre is set to come up at which City ?

     A- Shimla   B- Amravati 

     C- Pune      D- New Delhi 

Ans- Option- D

2. Which Company has Stopped the 2019 Fortune Global 500 ranking ?

     A- State Grid     B- Walmart

     C- Apple             D- Sinopec Group 

Ans- Option- B

3. National Broadcasting Day is Observed every Year on ___ ?

     A- July 23     B- July 22

     C- July 21     D- July 24

Ans- Option- A

4. Where was the International Police Expo 2019 held ?

      A- Kolkata     B- Hyderabad 

      C- Mumbai    D- New Delhi 

Ans- Option- D

5. Which State has Passed a bill providing 27 percent reservation for Other Backward Classes(OBC) in the State ?

     A- Uttar Pradesh        B- Rajasthan 

    C- Madhya Pradesh   D- Chhattisgarh 

Ans- Option- C

6. Who among the Following will be next Vice-cheif of Army Staff ?

      A- M M Naravane    B- Abhay Krishna

      C- Ranbir Singh        D- Surinder Singh

Ans- Option- A

7. The International Monetary fund (IMF) has Projected the GDP Growth rate for India at ____ % in 2019 ?

      A- 7.1%      B- 7.0%

      C- 7.2%       D- 7.3%

Ans- Option- B

8. India is the  ____ Country to launch Spacecraft to the Lunar South Pole ?

      A-  4th       B-  5th

     C-  6th       D-  7th

Ans- Option- A

9. Indian Navy has Commissioned fifth Dornier Squadron INAS 313 at ____ ?

      A- Kolkata      B- Mumbai 

      C- Chennai     D- Daman

Ans- Option- C

10. Which State will be Supported by World Bank for $1 Billion Program ?

       A- Tamil Nadu   B- Maharashtra 

      C- Kerala             D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- D

11. 13th Edition of the Annual Global Healthcare Summit(GHS) was held in Which City ?

      A- Chennai      B- Hyderabad 

      C- Lucknow    D- Mumbai 

Ans- Option- B

12. Mohun Bagan Day is Observed every Year on ____ ?

      A- July 25     B- July 26

      C- July 29      D- July 31

Ans- Option- C

13. Which State has become First in the Country to reserve 75% Private Jobs for Locals ?

      A- Maharashtra    B- Tamil Nadu 

      C- Rajasthan          D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- D

14. Amarnath Yatra crosses last Year’s Mark of 2.85 lakh in __ ?

      A- 22 Days     B- 16 Days

      C- 25 Days     D- 18 Days

Ans- Option- B

15- The Government has set a target for the Installation of Rooftop Solar Projects of ___ MegaWatt by 2022 in the Country ?

     A- 25,000 MW    B- 30,000 MW

     C- 40,000 MW     D- 50,000 MW

Ans- Option- C

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *