Current Affairs 14 August 2019
Share

1. Who among the Following has launched the Swachh Survekshan 2020 ?

     A- R.K. Singh      B- Hardeep Singh Puri

     C- Piyush Goyal   D- Satya Pal Singh

Ans- Option- B

2. Who among the Following is the Current Comptroller & Auditor General of India ?

    A- Sunil Arora       B- Rishi Kumar Shukla

    C- Ranjan Gogoi    D- Rajiv Mehrishi

Ans- Option- D

3. The International Left Handers Day was Observed on ?

    A- August 11    B- August 12

    C- August 13     D- August 14

Ans- Option- C

4. In Which Country the remains of the Largest Parrot ever recorded was Found ?

    A- Australia     B- New Zealand 

    C- France          D- Italy 

Ans- Option- B

5. Which of the Following Country will host the 2022 Commonwealth Games ?

    A- India        B- Australia 

    C- Canada     D- England 

Ans- Option- D

6. Ghotu Ram Meena has been named India’s next ambassador to Which Country ?

    A- Iraq       B- Congo

    C- Iran        D- Honduras 

Ans- Option- B

7. Who among the Following is the Singer of the patriotic song ‘Watan’ ?

     A- Javed Ali         B- Shreya Ghoshal

     C- Sonu Nigam    D- Mohit Chauhan

Ans- Option- A

8. India’s First Clinical Ecotoxicology facility was inaugurated in Which City ?

     A- Bengaluru     B- Hyderabad 

     C- Pune               D- New Delhi 

Ans- Option- D

9. Who is the Author of the book Lessons Life Taught Me Unknowingly ?

     A- Irfan Khan        B- Anupam Kher

     C- Rishi Kapoor    D- Emraan Hashim

Ans- Option- B

10. Which City will host the 10th AASF Asian Age Group Championship 2019 for the first time ?

     A- Bengaluru     B- Pune

     C- Hyderabad     D- Kochi

Ans- Option- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *