Current Affairs 13 August 2018
Share

1. The Union Territory of Ladakh will have ____ Districts ?

     A-  2      B-  3

     C-  4      D-  5

Ans- Option- B

2. Who among the Following is the Chairperson of National Green Tribunal ?

     A- Dipak Misra      B- Uday Lalit

     C- Tushar Mehta   D- Adarsh Kumar Goel

Ans- Option- D

3. Airtel has unveiled e-governance platform SWAN for which State ?

     A- Gujarat    B- Madhya Pradesh 

     C- Bihar       D- Uttar Pradesh 

Ans- Option- D

4. 52nd ASEAN Summit is being held in Which Country ?

      A- Thailand     B- Cambodia

      C- Malaysia      D- Vietnam 

Ans- Option- A

5. Alejandro Giammattei has been elected as the President of __ ?

     A- Mexico         B- Honduras 

     C- Guatemala   D- Panama  

Ans- Option- C

6. Recently, Ange Didier Huon of Arafat died in a road accident. He was a famous ____ ?

     A- Actor       B- Singer 

     C- Writer     D- Scientist 

Ans- Option- B

7. The 22nd National Conference on e-governance will be held in Which State ?

     A- Assam      B- West Bengal 

     C- Sikkim     D- Meghalay 

Ans- Option- D

8. CRISIL has predicted India’s GDP growth rate for FY20 at What percent ?

    A- 6.8%     B- 6.9%

     C-  7%       D- 7.1%

Ans- Option- B

9. Which State will be launching the Mukhya Mantri Parivar Samridhi Yojana on August 21 ?

     A- Chhattisgarh   B- Madhya Pradesh 

     C- Haryana          D- Uttarakhand 

Ans- Option- C

10. Canine distemper is a contagious and serious disease caused by a ____ ?

      A- Virus      B- Bacteria 

      C- Fungi      D- Protozoan 

Ans- Option- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *