Current Affairs 09 August 2019
Share

1. Which State will launch ‘Dr YSR Navodayam’ Scheme ?

      A- Telangana     B- Odisha

      C- Tamil Nadu    D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- D

2. J Om Prakash who Passed away recently was A famous ___ ?

      A- Director    B- Sportsman 

      C- Author       D- Politician 

Ans- Option- A

3. Which Anniversary of the August Kranti Din OR Quit India Movement was Observed on 8 August 2019 ?

     A- 80th    B- 77th

      C- 73rd    D- 82nd

Ans- Option- B

4. Which Country has the highest Number of ‘living indigenous languages in the World (840) ?

     A- India     B- Nigeria 

     C- China     D- Papua New Guinea 

Ans- Option- D

5. ISRO has Announced Vikram Sarabhai Award in the Field of ___ ?

    A- Art                  B- Literature 

    C- Journalism    D- Sports 

Ans- Option- C

6. Which State will host its First International Trade & Investment Meeting on August 09 ?

    A- Madhya Pradesh    B- Andhra Pradesh 

    C- Tamil Nadu              D- Himachal Pradesh 

Ans- Option- B

7. Quit India Movement was launched in the Year ___ ?

    A- 1942      B- 1938

    C- 1941      D- 1937

Ans- Option- A

8. Diego Forlan who has announced retirement from Professional football hails from Which Country ?

    A- Spain     B- Croatia

    C- Brazil     D- Uruguay 

Ans- Option- D

9. The Uttar Pradesh Government has expanded bilateral agreements with Netherlands till which Year ?

     A- 2022    B- 2023

     C- 2024     D- 2025

Ans- Option- C

10. Sally Pearson Who has announced her retirement was an athlete of Which Country ?

     A- England    C- Australia 

     C- Russia        D- United States 

Ans- Option- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *