Current Affairs 07 August 2019
Share

1. Indian Film Actor Amir Khan has launched the Mission Shakti Sports Initiative in Which State ?

    A- Rajasthan     B- Maharashtra 

    C- Gujarat          D- Himachal Pradesh 

Ans- Option- B

2. Brendon McCullum has announced retirement from all forms of Cricket, he hails from Which Country ?

    A- Australia       B- South Africa 

    C- England         D- New Zealand 

Ans- Option- D

3. Which of the Following City Installed the first 3-D Traffic Signal ?

     A- Mohali        B- Pune

     C- Agra            D- Hyderabad 

Ans- Option- A

4. Who Introduced the Article 370 in 1947 ?

A- Mehr Chand Mahajan   B- Ghulam Mohammed Sadiq

C- Sheikh Abdullah            C- Bakshi Ghulam Mohammad 

Ans- Option- C

5. International Army Scout Masters Competition Started in ___ ?

     A- Jaisalmer     B- Jaipur 

     C- Bhopal          D- Pune

Ans- Option- A

6. Pathamadai Silk Mat of Which State has recently granted a GI Tag ?

      A- Kerala     B- Tamil Nadu 

      C- Odisha    D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- B

7. Who among the Following won Hungarian Grand Prix ?

    A- S. Vettel              B- Charles Leclerc

    C- M. Verstappen   D- Lewis Hamilton 

Ans- Option- D

8. Hiroshima Day was Observed on ?

     A- 05 August    B- 04 August 

     C- 06 August    D- 02 August 

Ans- Option- C

9. Which State has Passed an Anti-lynching Bill ?

     A- Rajasthan     B- Maharashtra 

     C- Telangana     D- Uttar Pradesh 

Ans- Option- A

10. The US Treasury department has labeled which Country as a “Currency Manipulator ” ?

    A- Russia     B- Poland

    C- Spain      D- China 

Ans- Option- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *