Current Affairs 06 August 2019
Share

1. Who has become the 1st Person in History to cross the English Channel on the Jet-powered hoverboard ?

     A- Aaron Smith      B- Franky Zapata

     C- Flexi Baker         D- Daniel Atkinson

Ans- Option- B

2. Recently, Kanti Bhatt Passed away, He was a famous ___ ?

    A- Actor              B- Scientist 

    C- Golf Player    D- Journalist 

Ans- Option- D

3. The Centre has approved the Rs. 4,900 crore Project for inter linking of Kosi and ___ rivers of Bihar ?

    A- Mechi         B- Gandak

    C- Mohana      D- Bagmati

Ans- Option- A

4. Who Introduces Distance- wise fare cap for flights leaving Srinagar till August ?

    A- Air Asia      B- Spice Jet

    C- IndiGo         D- Vistara

Ans- Option- C

5. Who has bagged gold Womens 53kg Category of the Poland Open Wrestling Tournament in Warsaw ?

    A- Sakshi Malik       B- Vinesh Phogat

    C- Kavita Devi          D- Babita Kumari

Ans- Option- B

6. Recently, Anant Setalvad Passed away. He was A famous ____ ?

    A- Actor      B- Journalist 

    C- Writer    D- Cricket Commentator 

Ans- Option- D

7. The Sachivalaya or Secretariat building in of Which State will now be called  ‘Lok Seva Bhavan’ ?

    A- Bihar      B- Odisha 

    C- Kerala     D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- B

8. Which of the Following Indian batsman became the batsman With the Most Number of Sixes in T20 is ?

    A- Virat Kohli        B- Shikhar Dhawan

    C- Rohit Sharma    D- MS Dhoni

Ans- Option- C

9. Canine distemper is A contagious and serious disease caused by a ____ ?

    A- Virus      B- Protozoan

    C- Fungi      D- Bacteria 

Ans- Option- A

10. What is the Name of the riot control Vehicle launched by Arunachal Pradesh ?

    A- Prahar      B- Vajra

    C- Tejas         D- Cheeta

Ans- Option- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *