Current Affairs 04 August 2019
Share

1. Aadi Perukku Festival was Celebrated in Which State ?

     A- Kerala     B- Tamil Nadu 

     C- Odisha     D- Andhra Pradesh 

Ans- Option- B

2. Who has been Awarded the National Order of Merit by the President of Guinea ?

    A- Narendra Modi   B- Amit Shah

    C- Pratibha Patil      D- Ram Nath Kovind

Ans- Option- D

3- World’s first Hyperloop Transportation system will come up in Which State ?

      A- Maharashtra   B- Gujarat 

      C- Goa                    D- Himachal Pradesh 

Ans- Option- A

4. Which Football player has been suspended from Argentina for Three Months ?

    A- Juan Musso     B- Matias Suarez

    C- Lionel Messi    D- Franco Armani 

Ans- Option- C

5. India was ranked as the ___ th Highest Risk Country in Water Stress Index 2019 ?

    A- 55th      B- 46th

    C- 12th      D- 34th

Ans- Option- B

6. Regional Conference on Good Governance will be held in Which City ?

    A- Jaipur      B- New Delhi 

    C- Meerut     D- Haridwar

Ans- Option- A

7. India has become the ____ largest Investor in Africa with Cumulative Investment at Over 54 billion US Dollars ?

    A- Fourth     B- Fifth 

    C- Tenth       D- Sixth 

Ans- Option- B

8. President Ram Nath Kovind inaugurated exhibitions on Mahatma Gandhi and Khadi in Which Country ?

    A- Mali          B- Benin

    C- Nigeria     D- Gambia 

Ans- Option- D

9. Operation Muskaan is an Initiative of Which Police ?

    A- Mumbai Police        B- Bhopal Police 

    C- Hyderabad Police   D- Delhi Police 

Ans- Option- C

10. Devadas Kanakala who Passed away recently was a/an famous _____ ?

     A- Actor      B- Politician 

     C- Author   D- Singer 

Ans- Option- A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *