17 July 2019 Current Affairs
Share

1. Senior BJP leader Kalraj Mishra has been appointed governor of Which State ?

    A- Uttar Pradesh   B- Bihar

    C- Jharkhand          D- Himachal Pradesh 

Ans-  Option-  D

2. Who among the Following has been appointed as the new governor of Gujarat ?

    A- Acharya Devvrat   B- Kalyan Singh

    C- Tathagata Roy        D- Ganeshi Lal

Ans-  Option-  A

3- NASA is Commemorating the 50th launch anniversary of Which History Mission in July ?

     A- Apollo 1      B- Apollo 13

    C- Apollo 11     D- Apollo 5

Ans-  Option-  C

4- The First International flight from this Indian city took for Dubai on July 15 ?

   A- Jamshedpur    B- Indore

   C- Dehradun        D- Bhopal 

Ans- Option- B

5- Which Country has Opened its air space for India after five months ?

   A- China     B- UAE

   C- Japan      D- Pakistan 

Ans-  Option-  D

6- ____ to spearhead Indian campaign at Indonesia open Badminton ?

   A- Ashwini Ponappa   B- Jwala Gutta

   C- Saina Nehwal          D- PV Sindhu   

Ans-  Option-  D

7- Which of the Following City of Congo confirms 1st Ebola case ?

   A- Kisangani     B- Likasi

   C- Kananga       D- Goma

Ans-  Option-  D

8- What is the Capital of Congo ?

    A- Kisangani    B- Kananga

    C- Goma            D- Matadi

Ans-  Option-  A

9. Who bagged With an Honorary Doctorate by Melbournes La Trobe University ?

   A- Anil Kapoor       B- Shahrukh Khan

   C- Rajesh Khanna  D- Shahid Kapoor 

Ans-  Option-  B

10. When was International Film Festival of India (IFFI) Founded ?

    A-  1952      B-  1965

    C-  1973      D-  1978

Ans-  Option-  A

11. Where is Kladno located ?

   A- Poland       B- Czech Republic 

   C- Germany   D- Slovakia 

Ans-  Option-  B

12. Who among the Following Released the blueprint to set up a National Digital Health Mission ?

  A- Jitendra Singh    B- Prakash Javadekar

  C- Harsh Vardhan   D- Dharmendra Pradhan

Ans-  Option-  C

13. When was the France National Day 2019 Celebrated ?

    A- 12 July      B- 13 July 

    C- 14 July       D- 15 July 

Ans-  Option-  C

14. Who is appointed as the brand ambassador of FanMojo ?

   A- Ajay Dev Goud        B- Prithvi Shaw

   C- Abhishek Sharma  D- Sabir Khan 

Ans-  Option-  B

15. How many member countries are There in the World Bank ?

    A-  189      B-  156

    C-  165      D-  175

Ans-  Option-  A

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *